Atir heeft schoonmaakkwaliteit hoog in het vaandel staan. Om de kwaliteit bij uw organisatie te optimaliseren en te waarborgen voeren wij vele soorten kwaliteitscontroles uit. De controles die onder andere hieronder vallen zijn VSR – KMS (Kwaliteitmeetsysteem), ER-KMS, Belevingsmeting, Objectaudit en een Nulmeting.

De schoonmaakkwaliteit van uw organisatie wordt dus volledig gemeten door onze kwaliteitadviseurs die hun sporen in de branche al hebben verdiend en dus veel ervaring meebrengen. Dit alles om de schoonmaak van uw organisatie zo optimaal mogelijk te controleren.

Het waarborgen van de kwaliteit is belangrijk omdat u ten alle tijden wilt weten of de externe schoonmaakdienst die u inhuurt het werk naar behoren doet en dus u de kwaliteit levert die u verwacht.

 

Atir heeft vele ervaren en gediplomeerde VSR kwaliteitsadviseurs in dienst die zonder uitzondering VSR controleur en VSR inspecteur zijn. Allemaal professionals die hun sporen in de schoonmaak hebben verdiend. Atir verricht kwaliteitcontrole voor schoonmaak door meerdere kwaliteit meetsystemen. Het bekendste kwaliteitmeetsysteem is VSR-KMS. 

De volgende kwaliteit meetsystemen worden ook regelmatig door Atir gebruikt:

ER-KMS
Het ER KMS systeem is gebaseerd op NEN 13 549:2001 en is een alternatief voor het VSR KMS systeem. Het wordt gebruikt voor de uitvoering van objectieve schoonmaak kwaliteitsmetingen voor resultaatgerichte contracten. Aan de hand van de vastgestelde maximaal geaccepteerde vervuiling wordt per ruimte de kwaliteit gemeten. ER KMS biedt de mogelijkheid kwaliteitsverschil te meten tussen de verschillende inventarissoorten.

De basis van het ER KMS is:
– Vooraf vastleggen van het maximaal toegestane aantal vervuilingen
– Vijf beoordelingscategorieën per ruimte
– Bepalen van kwaliteitsniveau per ruimtesoort
– Vier vuilsoorten
– Met behulp van de geavanceerde software kan de kwaliteitsmeting volgens ER KMS efficiënt worden uitgevoerd.

Belevingsmeting
Uit onderzoek blijkt dat een gebouwgebruiker die werkt op een schone werkplek zich prettiger voelt en een hogere productiviteit haalt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe de schoonmaak in uw gebouw wordt gewaardeerd door de gebruikers.
Via een digitale enquête via email wordt op eenvoudige wijze de waardering van de gebouwgebruiker met betrekking tot de schoonmaak vastgesteld, zowel kwantitatief als kwalitatief.
Het gehele proces verloopt geautomatiseerd. Via de webbased oplossing van GRIP kunnen de resultaten direct worden ingezien.

Objectaudit
Een objectaudit is een controle op het proces van schoonmaken. Deze procescontrole geeft u inzicht in de wijze waarop uw leverancier het schoonmaakonderhoud organiseert en uitvoert. Gelet wordt op zaken als gebruik van materialen en middelen, personele inzet, aansturing en begeleiding, werkhouding, werkwijze etc. Een objectaudit kan zowel aangekondigd als onaangekondigd plaatsvinden.
Via een webbased dashboard heeft u realtime inzicht in de prestaties van de schoonmaak. U kunt de uitkomsten van de metingen direct vergelijken met de norm die is afgesproken. Of het nu gaat om de kwaliteit, de beleving, de kosten of andere Key Performance Indicatoren.
Op basis van de informatie kunt u gefundeerde beslissingen nemen en het contractbeheer vormgeven op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Nulmeting
Bij contractovergang is het van belang dat de nieuwe leverancier niet met een achterstand begint. Een nulmeting wordt vaak uitgevoerd bij contractovergang voordat het nieuwe contract ingaat. Hoe is de staat van onderhoud, met name het periodieke onderhoud vraagt deskundige aandacht. Atir loopt een nulmeting het liefst in bijzijn van alle betrokken partijen (opdrachtgever, huidige leverancier en nieuwe leverancier). We maken melding van de aandachtspunten. De nulmeting wordt enkele weken voor afloop contractdatum gelopen zodat de latende leverancier de tijd heeft om eventuele achterstanden weg te werken.

bekijk onze andere expertises

Visie & aanbesteden

Contractmanagement

Onderzoek & advies

Interim & training

Software