Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Schoonmaak

Schoonmaak in de zorg

Alliade – Schoonmaak van zorglocaties is een flinke puzzel

Om de schoonmaak op een juiste wijze in te richten op 300 zorglocaties is een grote uitdaging. Alliade heeft hiervoor de expertise van de experts van Atir ingezet. Adviseurs Ria Ankersmit en Afke Schokker vertellen over dit boeiende traject.

Schoonmaak in de zorg is een vak apart, vindt Edith Bakker, Hoofd facilities en services bij Zorggroep Alliade. “Je hebt met zoveel verschillende mensen en omstandigheden te maken. Met kleine en grotere locaties. Met plekken waar cliënten niet of juist wel aanwezig zijn. Met een lichte of grote vervuilingsgraad. Er kan altijd wat gebeuren. Wordt er met eten gegooid? Moet het sanitair extra schoongemaakt worden? Het is een behoorlijke klus om dat allemaal goed in beeld te krijgen.”

Schoonmaak van 330 locaties

Zorggroep Alliade bestaat uit organisaties die persoonlijke, deskundige en vernieuwende zorg, ondersteuning en behandeling bieden. Denk hierbij aan wonen, verpleging en verzorging en dagbesteding. In totaal zijn er maar liefst 330 locaties in Noord-Nederland waar gezorgd wordt en ook schoongemaakt moet worden, vertelt Timo Lut, Manager facilities en services bij de zorggroep.

Veel verschillende doelgroepen

“We hebben veel verschillende doelgroepen binnen onze zorggroep. Daar houden we niet alleen rekening mee voor wat betreft de aard en omvang van benodigde zorg, maar ook ten aanzien van de benodigde schoonmaakservice per doelgroep in de uiteenlopende verblijfsomgevingen. Dagbestedingslocaties, woonhuizen in de wijk, verpleeghuizen, locaties waar groepen cliënten samenwonen, maar ook de kantoren moeten allemaal op een eigen manier schoongehouden worden.”

Atir is adviseur schoonmaak voor ruim 100 zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland, lees meer over onze ervaring.

Lees het hele artikel