Facility Inspiration Event tijdens vakbeurs Interclean Amsterdam

Interclean en schoonmaakadviesorganisatie Atir organiseren samen het Facility Inspiration Event op de vakbeurs Interclean. Het Facility Inspiration Event is op donderdag 17 mei 2018, de derde dag van de vakbeurs. Het evenement vindt plaats op het Innovation LAB (hal 8) en is bedoeld voor facility en hospitality managers.

Het Facility Inspiration Event laat trends en innovaties in de schoonmaakbranche zien. Het programma bestaat uit een seminarprogramma en een AdviesLAB met Innovation Tour waar professionals in gesprek kunnen gaan met experts en innvoations kunnen beleven.

Key note sprekers
Keynote sprekers bij het seminarprogramma zijn onder meer circulariteitsgoeroe Yvette Watson, trendwatcher Sander Duivestein en hoogleraar Herman Kok. Yvette Watson gaat in op de circulaire en inclusieve economie en wat dit betekent voor het facilitaire werkveld. Sander Duivestein neemt het publiek mee in vraagstukken rondom robotisering in de schoonmaak en Herman Kok bespreekt  schoonmaak als unieke, onderscheidende factor in het gastvrije vermogen van organisaties.

AdviesLAB
De experts in het AdviesLAB bieden professioneel advies op maat. Bezoekers kunnen met een deskundige sparren over een vraagstuk, bijvoorbeeld over circulair aanbesteden, de digitale contractmanager, innovatieve KPI’s, lifetime employment en big data. Margriet van Dijken, directeur Atir: ‘Wij hopen dat veel professionals naar het event komen om zich te laten inspireren en dat zij hun vraagstukken meenemen. De omgeving van de vakbeurs biedt daarvoor volop kansen.’

Innovation Tour
Tijdens het Facility Inspiration Event is er een Innovation Tour langs de nieuwste ontwikkelingen in de schoonmaakbranche, zoals de schoonmaakrobots, zero waste initiatieven en  de nieuwste schoonmaakmethodes in het ziekenhuis.  Verder presenteren de twaalf genomineerden voor de Innovation Awards 2018 hun wereldprimeur.

De internationale vakbeurs Interclean Amsterdam is tot 17.30 uur toegankelijk voor deelnemers aan het Facility Inspiration Event. Dit evenement komt tot stand in samenwerking met schoonmaakadviesorganisatie Atir.

Programma

10.00 uur      ontvangst

10.45 uur      seminarprogramma

  • Yvette Watson, circulariteitsgoeroe, vertelt wat de circulaire en inclusieve economie betekent voor het facilitaire werkveld en gaat in op de kansen die dit biedt.
  • Sander Duivestein, trendwatcher & specialist technologie, neemt ons mee in vraagstukken zoals: maakt robotisering de mens in de schoonmaakbranche overbodig of juist belangrijk?
  • Herman Kok, universitair docent aan de Wageningen Universiteit, vertelt wat de toegevoegde waarde is van schoonmaak in organisaties. Daarbij gaat hij in op schoonmaak als unieke, onderscheidende factor op het gastvrije vermogen en het imago van bedrijven.

12.15 uur      netwerklunch

 13.00 uur      Innovation Tour, adviesLAB en bezoek beursvloer

 17.30 uur      einde beursdag

Aanmelden

deel dit artikel