Facilitair event moet waarde schoonmaak laten zien

De Interclean en schoonmaakadviesorganisatie Atir organiseren samen het Facility Inspiration Event op de vakbeurs Interclean. Deze vindt plaats tijdens de beurs op donderdag 17 mei en is bedoeld voor facility en hospitality manager.

Aan het woord is Anne van Muijen, adviseur bij Atir: “Het Facility Inspiration Event laat innovaties in de schoonmaakbranche zien. Wij nemen de gasten mee in de trends technologie, hospitality en corporate social responsibility.” Keynote sprekers bij het seminarprogramma in de ochtend zijn onder meer circulariteitsgoeroe Yvette Watson, trendwatcher Sander Duivestein en hoogleraar Herman Kok.

Yvette Watson: Circulaire economie als USP
Het facilitaire werkveld heeft grote invloed op de circulariteit van organisaties. Alleen al het onderhoud en gebruik van gebouwen creëert een enorme vraag naar grondstoffen. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zich bewust van het belang van een economie die ecologisch en sociaal kapitaal waardeert. Circulariteitsgoeroe Yvette Watson vertelt wat de circulaire economie betekent voor het facilitaire werkveld en gaat in op de kansen die dit biedt.

Sander Duivestein: The future is now
Met de introductie van de smartphone en tablet is onze maatschappij in een stroomversnelling geraakt: van lineair naar exponentieel. En dan staan we nog maar aan het begin. Robots, big data, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things zijn technologieën die als een digitale storm over het bedrijfsleven raast. Wat is de impact hiervan op mens, bedrijf en maatschappij? Toekomstverkenner en trendwatcher Sander Duivestein neemt bezoekers mee in vraagstukken zoals: maakt robotisering de mens in de schoonmaakbranche overbodig of juist belangrijk?

Herman Kok: Waardecreatie door schoonmaak
Herman Kok, hoogleraar aan de Wageningen Universiteit, vertelt wat de toegevoegde waarde is van schoonmaak in organisaties. Daarbij gaat hij in op schoonmaak als unieke, onderscheidende factor op het gastvrije vermogen en het imago van bedrijven.

’s Middags bieden experts in het nabijgelegen AdviesLAB advies op maat. Bezoekers kunnen met een deskundige sparren over een vraagstuk, bijvoorbeeld over circulair aanbesteden, de digitale contractmanager, innovatieve KPI’s, lifetime employment en big data. Margriet van Dijken, directeur Atir: “Wij hopen dat veel professionals naar het event komen om zich te laten inspireren en dat zij hun vraagstukken meenemen. De omgeving van de vakbeurs biedt daarvoor volop kansen.”

Klik hier om u direct aan te melden voor het Facility Inspiration Event op 17 mei 2018.

 Aanmelden

deel dit artikel