Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Hospitality

Wat kost hospitality

De term hospitality is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en daarmee uit de facilitaire wereld. Maar wat kost hospitality nou echt? De hospitalityexpert van Atir geeft antwoord.

Het is makkelijk om te zeggen: een glimlach kost niets. Dat klopt natuurlijk. Maar is een glimlach hospitality of gewoon fatsoen en is gastvrijheid eigenlijk extra service?

Onder fatsoen verstaan wij iemand aankijken, goedemorgen zeggen, glimlachen. De deur even voor iemand open houden die zijn handen vol heeft en niet keihard naar elkaar roepen in de gang.
Onder gastvrijheid verstaan wij de gast een welkom gevoel geven, de gast verrassen, vragen stellen en luisteren, toegevoegde waarde leveren. Vragen of iets naar wens is schoongemaakt en wanneer dit niet zo is, extra handelingen verrichten. Gasten verwelkomen in het pand, de weg wijzen en uitleg geven.

Het probleem is dat hospitality als begrip in een aanbesteding wordt genoemd maar er eigenlijk fatsoen wordt bedoeld. In andere aanbestedingen wordt er stiekem zoveel onder hospitality verstaan dat schoonmaakmedewerkers meer servicemedewerkers worden.

Ergens tussen ‘fatsoen’ en ‘service’ start het punt waarop hospitality kosten met zich mee brengt.
Hieronder een blik op enkele kosten waar rekening mee gehouden moet worden als wordt gesproken over gastvrijheid binnen een schoonmaakcontext.

Lees hier het hele artikel

Lees meer over gastvrijheid