Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Atir founding partner Facility Inspiration Event tijdens Interclean Amsterdam 2020

Facility en hospitality managers kunnen op 12,13 en 14 mei weer deelnemen aan het Facility Inspiration Event op de internationale vakbeurs Interclean Amsterdam. De organisatie van het Facility Inspiration Event is in handen van Interclean en facilitair adviesorganisatie Atir.

Het programma tijdens Interclean Amsterdam begint elke dag met een netwerklunch. Aansluitend volgt een seminarprogramma met een keynote spreker en diverse sessies. Marieke Weerts, managing partner bij Atir: ‘Wij hebben voor iedere dag een programma samengesteld dat aansluit bij de ontwikkelingen in een segment van de facilitaire branche. Hiermee willen we facility en hospitality managers inspireren over hoe zij nog beter kunnen inspelen op wat in de toekomst nodig is.’

Een presentatie van Richard van Hooijdonk

Drie dagen inspiratie per segment

De drie dagen staan achtereenvolgens in het teken van Warehouse & Logistics (bijdragen aan de meest optimale supply chain), Leisure, Retail & Petrol (bijdragen aan de optimale klantbeleving in high traffic omgevingen) en Real Estate & Corporate (bijdragen aan de meest ideale werk- & verblijfsomgeving). Elke dag is er een keynote spreker die de ontwikkelingen in het segment schetst. Zo staat voor dinsdag 12 mei trendwatcher en futurist  Richard van Hooijdonk op het programma. Hij neemt de bezoekers mee in de toekomst van logistiek en supply chain management. Hoe zorgen bijvoorbeeld algoritmen voor een volautomatische supply chain? En hoe ziet facility management eruit in de wereld van automatische vervoersstromen?

‘Schoonbeleving’ en neuromarketing

Elke dag neemt Josefien ten Have, consumentenpsycholoog bij Consumatics, bezoekers mee in de principes van neuromarketing. Daarbij gaat het om de invloed van het onbewuste op de ‘schoonbeleving’. Bezoekers krijgen in deze sessies zicht op de factoren die onbewust bijdragen aan de perceptie van een schone omgeving en het schoonmaakgedrag van medewerkers. Zij komt hierbij per segment met concrete, toepasbare voorbeelden.

Circulaire wereld

In samenwerking met ZeroWaste Foundation, aanjager van de circulaire bedrijfsvoering, is op het Facility Inspiration Event tijdens Interclean Amsterdam een tour georganiseerd langs diverse startups en scale-ups. Zij laten concrete voorbeelden van circulaire innovaties zien, specifiek voor facility management. Tijdens de tour komen bezoekers onder meer langs Flynther, een bedrijf dat waterbestendige verpakkingsmaterialen maakt, zoals afvalboxen voor gevaarlijk afval in de gezondheidzorg. Verder laat The Greenmachine zich zien met innovaties voor het verkleinen van afval, bijvoorbeeld met een ontwateringsmachine, waardoor (werk- ) ruimte, tijd en afvalkosten kunnen worden bespaard.