Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Aanbesteding

Aanbesteding gemeente Groningen

In 2013 heeft de gemeente Groningen in samenwerking met Atir de schoonmaakdienstverlening aanbesteed. Welke strategische keuzes worden tijdens deze aanbesteding schoonmaak gemaakt op gebied van bijvoorbeeld, contractvorming, perceelindeling en budgetbepaling?

De gemeente Groningen heeft na een zorgvuldige voorbereiding in 2013 het schoonmaakonderhoud van haar kernvastgoed aanbesteed. Primaire aanleiding was de afloop van het toenmalige contract. Dit artikel geeft een beeld van de strategische overwegingen en gemaakte keuzes door betrokkenen binnen dit complexe project. Een kijkje in de keuken bij een schoonmaakaanbesteding.

Tijdens de aanbesteding moesten vele hobbels genomen worden, zoals samenwerking met de SW-organisatie, sociaal beleid, inkrimping, het effect van Het Nieuwe Werken, van handelingen naar resultaatgericht en van decentraal naar centraal beheer. Kortom: een casus die alles in zich heeft en waarbij belangengroepen als vakbonden, Codecommissie, dienstverleners en de politiek de zaak op de voet volgen. Bijkomende omstandigheden in Groningen waren ook nog een grote organisatieverandering, nieuwbouw en mutaties in het gebouwbestand.

In dit artikel krijgt u letterlijk een kijkje in de keuken!

Lees meer

Meer weten over de werkwijze van Atir tijdens een aanbesteding lees meer