Geschreven door Ria Ankersmit

Hoe regel je de schoonmaak van meer dan driehonderd locaties waar ouderen en mensen met een verstandelijke beperking wonen, leven en recreëren? Om deze puzzel op te lossen riep Zorggroep Alliade de hulp in van de schoonmaakadviseurs van Atir.

Geschreven door Margriet van Dijken

De vakbeurs Facilitair verruilt Den Bosch voor Utrecht en meteen wordt dat gat opgevuld door een gloednieuwe facilitaire beurs in de Brabanthallen. In de markt deden daarover onaardige suggesties de ronde, maar die blijken nergens op gebaseerd. De eerste plannen voor een vernieuwende vakbeurs dateren al uit begin 2015. Het is een kleine maar interessante beurs met een totaal andere visie geworden. Dat blijkt ook uit het bezoekersgedrag: hebbedingetjes spelen geen rol, inhoud en innovatie wel. Of het handig is om deze vakbeurs in dezelfde tijd en op de oorspronkelijke plaats als de concurrent te houden is een tweede.

Geschreven door Margriet van Dijken

We spreken vaak over de waarde van hospitality. Maar wat kost het eigenlijk? Om dit vraagstuk te behappen, richten we ons op de factoren die van invloed zijn op hospitality in de schoonmaakbranche.

Geschreven door Hayk Simons

Vier jaar na de grote schoonmaakstaking en bijna vijf jaar na het opstellen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag kent de schoonmaakbranche nog altijd roerige tijden. Tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Question Mark Group, waarin schoonmaakleveranciers en adviseurs ruim vertegenwoordigd waren, kwamen verschillende hete hangijzers op tafel.

Geschreven door Margriet van Dijken

Provincie Groningen heeft in 2014 de schoonmaak voor het Provinciehuis en enkele nevenlocaties (19.000 m2) aanbesteed. Belangrijke elementen in de uitvraag waren de overgang naar dagschoonmaak en de focus op hospitality. Hoe is de aanbesteding verlopen en wat zijn de ervaringen tot nu toe?