Geschreven door Ria Ankersmit

Hoe regel je de schoonmaak van meer dan driehonderd locaties waar ouderen en mensen met een verstandelijke beperking wonen, leven en recreëren? Om deze puzzel op te lossen riep Zorggroep Alliade de hulp in van de schoonmaakadviseurs van Atir.

Geschreven door Margriet van Dijken

De vakbeurs Facilitair verruilt Den Bosch voor Utrecht en meteen wordt dat gat opgevuld door een gloednieuwe facilitaire beurs in de Brabanthallen. In de markt deden daarover onaardige suggesties de ronde, maar die blijken nergens op gebaseerd. De eerste plannen voor een vernieuwende vakbeurs dateren al uit begin 2015. Het is een kleine maar interessante beurs met een totaal andere visie geworden. Dat blijkt ook uit het bezoekersgedrag: hebbedingetjes spelen geen rol, inhoud en innovatie wel. Of het handig is om deze vakbeurs in dezelfde tijd en op de oorspronkelijke plaats als de concurrent te houden is een tweede.

Geschreven door Margriet van Dijken

Volgens Margriet van Dijken, directeur van Atir Schoonmaakadviesbureau, zou resultaatgericht schoonmaken altijd moeten plaatsvinden. “Je maakt schoon om een reden en met een doel. Dit is altijd zo geweest en zal – verwacht ik – ook altijd zo blijven. De vraag is in hoeverre je wilt sturen in het proces dat ten grondslag ligt aan het resultaat. Het gaat dan om het vaststellen van onder meer tijden, frequenties, handelingen, materiaalgebruik en duurzaamheid.”

Geschreven door Weblogics

We kennen de traditionele indicatoren om een samenwerking of dienst te monitoren. Veel organisaties willen (aanvullend) nieuwe of andere KPI. Deze behoefte komt voort uit de ontwikkeling naar andere samenwerking. Echt samen de doelen bereiken. Kwetsbaar omgaan met imperfecties, continue verbeteren en alert zijn, dat soort aspecten voeren de boventoon in nieuwe contractmodellen.

Geschreven door Margriet van Dijken

In de schoonmaakbranche zijn meer adviseurs actief dan gemiddeld in andere branches. Is dit eigenlijk wel zo en welke kant gaat het op met de adviseurs? Er zijn in grote lijnen drie soorten functionarissen die zich schoonmaakadviseur noemen.